T3 Liothyronine Sodium 0,05 mg

7500,00 kr.39300,00 kr.

HVAD ER T3 Liotyronin Sodium 0,05 mg? Liothyroninnatrium er en syntetisk (kunstig) version af et af de to hormoner fra skjoldbruskkirtlen, triiodothyronin. Det bruges til at behandle personer, der er hypothyroidisme (producerer ikke nok skjoldbruskkirtelhormoner). Skjoldbruskkirtelhormoner øger metabolismen (aktiviteten) af alle celler i kroppen. Hos fosteret, det nyfødte og spædbarn fremmer skjoldbruskkirtelhormoner vækst og udvikling

SKU: oCyMH4QUe5 Category:

Description

HVAD ER T3 Liotyronin Sodium 0,05 mg?

Liothyroninnatrium er en syntetisk (kunstig) version af et af de to hormoner fra skjoldbruskkirtlen, triiodothyronin. Det bruges til at behandle personer, der er hypothyroidisme (producerer ikke nok skjoldbruskkirtelhormoner). Skjoldbruskkirtelhormoner øger metabolismen (aktiviteten) af alle celler i kroppen. Hos fosteret, det nyfødte og spædbarn fremmer skjoldbruskkirtelhormoner vækst og udvikling af væv. Hos voksne hjælper skjoldbruskkirtelhormoner med at opretholde hjernens funktion, kroppens brug af mad og kropstemperatur. FDA godkendte 0,03 mg T3 Liothyronin -natrium i maj 1956.

FOReskrevet til: T3 Liotyronin natrium 0,05 mg bruges til behandling af hypothyroidisme (lav produktion af skjoldbruskkirtelhormon) hos voksne og børn. Langvarig hypothyroidisme kan resultere i en tilstand kaldet myxødem, hvor patienter udvikler hævede læber, fortykkede næser og usædvanlige aflejringer af materiale i huden, der er tør og voksagtig. Disse aflejringer kan også forekomme i andre kropsvæv end huden. T3 Liothyronine Sodium 0,05 mg bruges også til at undertrykke skjoldbruskkirtelstimulerende hormonproduktion hos patienter med strømper og til at teste, hvor godt skjoldbruskkirtlen fungerer.

BIVIRKNINGER: T3 Liotyronin natrium 0,05 mg terapi tolereres generelt godt. Hvis der opstår symptomer, opstår de normalt, fordi der er toksiske (for høje) niveauer af skjoldbruskkirtelhormon (hypertyreose).

Symptomer på hypertyreose omfatter:

brystsmerter,
øget puls,
overdreven svedtendens,
varmeintolerance,
nervøsitet,
hovedpine,
rysten,
søvnløshed,
diarré,
opkastning,
vægttab,
feber, og
sjældent hjertestop.

Kvinder kan også opleve uregelmæssige menstruationscyklusser.

Fordi skjoldbruskkirtelhormon påvirker puls og stofskifte, bør behandling af skjoldbruskkirtelhormon ved kontrol af sygdomme som f.eks. Atrieflimren, diabetes og højt kolesteroltal altid overvejes.

FORORDNING: Ja

GENERISK TILGÆNGELIG: Ja

FORBEREDELSER: Tabletter: 5, 25 og 50 mcg. Injektion: 10 mcg / ml

OPBEVARING: Tabletterne skal opbevares ved stuetemperatur 20 C – 25 C (68 F – 77 F) og det injicerbare præparat mellem 2 C – 8 C (36 F – 46 F)

DOSERING: Den sædvanlige startdosis af T3 Liothyronine Sodium 0,05 mg til behandling af hypothyroidisme er 5 til 25 mg pr. Dag. Dosis justeres derefter baseret på patientens respons og blodniveauet i skjoldbruskkirtelhormonet. Optimale T3 Liothyronine Sodium 0,05 mg doser er forskellige for hver patient og varierer afhængigt af patientens alder, vægt, symptomer, blodniveauer af skjoldbruskkirtelhormon og underliggende tilstande såsom hjertesygdomme. Mennesker, der er hypothyroidisme, kræver skjoldbruskkirtelhormon for livet.

DRUG -INTERAKTIONER: Skjoldbruskkirtelhormon påvirker kroppens håndtering af mange lægemidler. Generelt reducerer hypothyroidisme (nedsat koncentration af skjoldbruskkirtelhormon) kroppens virkninger på lægemidler (stofskifte af lægemidler), mens hypertyreose (øget koncentration af skjoldbruskkirtelhormon) øger virkningerne. Derfor vil personer med hypothyroidisme fjerne lægemidler langsommere, og dem med hypertyreose vil fjerne lægemidler hurtigere sammenlignet med personer med normale niveauer af skjoldbruskkirtelhormon.

Dette princip gælder også for stofskiftet af lægemidler, der skal metaboliseres (ændres) af kroppen til dets aktive former for at være effektive. Derfor kan liotyronin og andre skjoldbruskkirtelhormoner ændre virkningen af ​​mange lægemidler. Elimineringen af ​​theophyllin (Theo-Dur) og lignende lægemidler stiger, når dosis af skjoldbruskkirtelhormon stiger. Personer med hypothyroidisme har en langsommere eliminering af theophyllin. Derfor, når koncentrationen af ​​skjoldbruskkirtelhormon vender tilbage til det normale med liotyronin, øges eliminationen af ​​theophyllin. Dette reducerer koncentrationen af ​​theophyllin i kroppen og kan reducere theophyllins effektivitet. Patienter, der behandles for skjoldbruskkirtlen, og som tager teophyllin, bør kontrollere deres teophyllin i blodet, og doserne af theophyllin bør justeres efter behov.

Additional information

Variants

10-laada, 25-laada, 50-laada, 100-laada

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “T3 Liothyronine Sodium 0,05 mg”

Your email address will not be published. Required fields are marked *