Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg

10572,45 kr.49338,10 kr.

Hvad er Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg? Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg (amerikansk engelsk) eller dexamphetamine (Commonwealth English) er en stærk stimulans fra centralnervesystemet (CNS) og amfetamin enantiomer ordineret til behandling af ADHD (ADHD) og narkolepsi. Det bruges også som atletisk præstation og kognitiv forstærker, og rekreativt som et afrodisiakum og euforisk. Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg bruges

SKU: NXU4LGglyt Category:

Description

Hvad er Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg?

Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg (amerikansk engelsk) eller dexamphetamine (Commonwealth English) er en stærk stimulans fra centralnervesystemet (CNS) og amfetamin enantiomer ordineret til behandling af ADHD (ADHD) og narkolepsi. Det bruges også som atletisk præstation og kognitiv forstærker, og rekreativt som et afrodisiakum og euforisk. Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg bruges også i vid udstrækning af militære styrker som en “go-pille” under træthedsfremmende missionsprofiler såsom natbombemissioner. Præparater indeholdende Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg blev også brugt under Anden Verdenskrig som behandling mod træthed.

Amfetaminmolekylet findes som to enantiomerer (dvs. to forskellige molekyler, der er spejlbilleder af hinanden), levoamphetamin og dextroamphetamin. Dextroamphetamin er den mere aktive dextrorotatoriske eller ‘højrehåndede’ enantiomer af amfetaminmolekylet. Farmaceutisk dextroamphetaminsulfat fås både som et mærke og som et generisk lægemiddel i forskellige doseringsformer. Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg ordineres undertiden som det inaktive lægemiddel lisdexamphetamin dimylat, som omdannes til dextroamphetamin efter absorption.

Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg, som andre amfetaminer, inducerer dets stimulerende virkninger via flere forskellige handlinger: det hæmmer eller vender transportproteinerne af monoamin neurotransmittere (nemlig serotonin, noradrenalin og dopamintransportører) enten via sporamin-associeret receptor 1 på TAAR1 (TAARAR1) måde når der er høje cytosoliske koncentrationer af monoamin neurotransmittere og det frigiver disse neurotransmittere fra synaptiske vesikler via vesikulære monoamintransportere 2. Det deler også mange kemiske og farmakologiske egenskaber med humane sporaminer, især phenethylamin og N-methylphenethylamin, sidstnævnte er en isomer af amfetamin i menneskekroppen.

Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg bruges til behandling af ADHD (ADHD) og narkolepsi (en søvnforstyrrelse) og er undertiden ordineret uden for etiketten til tidligere medicinske indikationer, såsom depression og fedme.

Langvarig eksponering for amfetamin ved tilstrækkeligt høje doser hos nogle dyrearter vides at producere unormal udvikling af dopaminsystemet eller nerveskader, men hos mennesker med ADHD ser det ud til, at farmaceutiske amfetaminer forbedrer hjernens udvikling og nervevækst. Anmeldelser af magnetiske resonansbilledstudier (MRI) viser, at langvarig behandling med amfetamin reducerer abnormiteter i hjernens struktur og funktion, der findes hos mennesker med ADHD og forbedrer funktionen i flere dele af hjernen, såsom den rigtige cudatkerne i basalganglierne. .

Anmeldelser af klinisk stimulerende forskning har fastslået sikkerheden og effekten af ​​langvarig brug af amfetamin til ADHD. Kontrollerede undersøgelser over to år har vist behandlingseffekt og sikkerhed. En gennemgang fremhævede et ni måneders randomiseret kontrolleret forsøg med børn med ADHD, der fandt en gennemsnitlig stigning på 4,5 IQ-score, en fortsat stigning i opmærksomhed og et fortsat fald i forstyrrende adfærd og hyperaktivitet.

Nuværende modeller af ADHD tyder på, at det er forbundet med handicap i nogle af hjernens neurotransmitter -systemer; disse svækkelser involverer nedsat dopamin -neurotransmission i mesocorticolimbisk projektion og noradrenalin -neurotransmission i locus coeruleus og præfrontal cortex. Psykostimulerende midler som methylphenidat og amfetamin er effektive til behandling af ADHD, fordi de øger neurotransmitteraktiviteten i disse systemer. Omkring 80% af dem, der bruger disse stimulanser, ser forbedringer i ADHD -symptomer. Børn med ADHD, der bruger stimulerende medicin, har generelt bedre relationer til jævnaldrende og familiemedlemmer, klarer sig bedre i skolen, er mindre distraherende og impulsive og har længere opmærksomhed. Cochrane Collaborations anmeldelser om behandling af ADHD hos børn,

Unge og voksne med farmaceutiske amfetaminer udtalte, at selvom disse lægemidler forbedrer kortsigtede symptomer, har de højere afbrydelser end lægemidler, der ikke er stimulanser på grund af deres negative bivirkninger. En Cochrane Collaboration -gennemgang af behandlingen af ​​ADHD hos børn med tic -lidelser som Tourettes syndrom viste, at stimulanter generelt ikke forårsager ticsworse, men høje doser dextroamphetamin kan forværre tics hos nogle individer.

Ydelsesforbedring

I 2015 fandt en systematisk gennemgang og metaanalyse af kliniske forsøg af høj kvalitet, at amfetaminer producerer beskedne, men utvetydige kognitionsforbedringer, herunder arbejdshukommelse, langvarig episodisk hukommelse, hæmmende kontrol og visse aspekter af opmærksomhed. hos normale raske voksne; de kognitive forstærkende virkninger af amfetamin vides at opstå gennem dets indirekte aktivering af både dopaminreceptor D1 og adrenoceptor a2 i præfrontal cortex. En systematisk gennemgang fra 2014 viste, at lave doser amfetamin også forbedrer hukommelseskonsolidering, hvilket igen førte til forbedret tilbagekaldelse af information. Terapeutiske doser af amfetamin forbedrer også effektiviteten af ​​det kortikale netværk, en effekt, der formidler forbedringer i arbejdshukommelsen hos alle individer. Amfetamin og andre ADHD-stimulanter forbedrer også opgaveevnen (motivation til at udføre en opgave) og øger ophidselse (årvågenhed), hvilket igen fremmer målrettet adfærd. Stimulerende midler som amfetamin kan forbedre udførelsen af ​​vanskelige og kedelige opgaver og bruges af nogle studerende som et studie- og testhjælpemiddel. Baseret på undersøgelser af selvrapporteret ulovlig stimulant brug, bruger 5–35% af eleverne afledte ADHD-stimulanter, som primært bruges til præstationsfremmende fremfor som rekreative lægemidler. Imidlertid kan høje doser af amfetamin over det terapeutiske område forstyrre arbejdshukommelsen og andre aspekter af kognitiv kontrol.

Amfetamin bruges af nogle atleter til sine psykologiske og atletiske præstationsfremmende virkninger, såsom øget udholdenhed og årvågenhed; Imidlertid er ikke-medicinsk amfetaminbrug forbudt ved sportsbegivenheder reguleret af antidopingorganer, kollegiale, nationale og internationale.

Hos raske mennesker ved orale terapeutiske doser har amfetamin vist sig at øge muskelstyrke, acceleration, atletisk præstation under anaerobe tilstande og udholdenhed (dvs. det forsinker begyndelsen af ​​træthed), samtidig med at reaktionstiden forbedres. Amfetamin forbedrer udholdenhed og reaktionstid primært gennem genoptagelseshæmning og udstrømning af dopamin i centralnervesystemet. Amfetamin og andre dopaminerge lægemidler øger også effektudbyttet på faste niveauer af opfattet indsats ved at tilsidesætte en “sikkerhedsafbryder”, der øger kernetemperaturgrænsen for at få adgang til en reservekapacitet, der normalt er uden for grænserne. Ved terapeutiske doser forhindrer de negative virkninger af amfetamin ikke atletisk præstation; i meget højere doser kan amfetamin imidlertid forårsage virkninger, der alvorligt forringer ydeevnen, såsom hurtig muskelnedbrydning og forhøjet kropstemperatur.

Rekreation

Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg bruges også rekreativt som et euforisk og afrodisiakum, og ligesom andre amfetaminer bruges det som en klubmedicin for sine energiske og euforiske højder. Ofte taget i højere doser end dem, der er ordineret af læger, anses Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg for at have et stort potentiale for rekreativt misbrug, hvor brugere rapporterer følelser af øget humør, øget opmærksomhed og energi efter at have taget stoffet. Bivirkninger ved rekreativ brug omfatter, men er ikke begrænset til, sløret syn, forhøjet kropstemperatur, øget puls (takykardi), nedsat tale og normalt kun i meget høje doser, følelser af paranoia og psykotiske episoder. Dexedrin kapsler kan åbnes og indholdet knuses og snorker, eller opløses i vand og injiceres. Injektion i blodbanen kan være farlig, fordi uopløselige fyldstoffer i tabletterne kan blokere små blodkar. Misbrug af amfetamin over tid kan forårsage alvorlig narkotikamisbrug.

Additional information

Variants

100-tabletter, 200-tabletter, 500-tabletter, 1000-tabletter

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Dexedrine Dextroamphetamine 5 mg”

Your email address will not be published. Required fields are marked *